Haber

İmamoğlu Hatay’da: “Siyasetin Anlamını, Amacını Unutanlar Olabilir.

Haber: UZMAN BAĞIŞ/ Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay’da; “Deprem sabahı millet olarak birlik içindeydik. Herkes yardım etmek, yardım etmek için çabalıyordu. Siyaset, o birlik ve kardeşlik duygusunu kalıcı kılmak için en güçlü iradeyi ortaya koymaktır. Sadece büyük acılar karşısında değil. ve zor şartlarda ama aynı zamanda her an.” Biz bu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmayı her an yaşayabilmek için siyaset yapıyoruz. Siyasetin anlamını, amacını unutanlar olabilir. Ancak bu asla doğru değildir. Asıl amacımızın unutanlar arasında yer almamak, bu sorumluluğu unutmadan bu görevleri yerine getirmek olduğunun altını çizmek isterim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hatay; 6 Şubat depreminde hasar gören Kırıkhan Mesleki Eğitim ve Anadolu Lisesi’nin yeniden inşası yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İşçi Lisesi olarak faaliyete geçmesi planlanan lisenin bugün temel atma töreni; Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı.

Törende konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“6 ŞUBAT ÜLKEMİZİN BELKİ DE EN ACI GÜNLERİNDEN BİRİDİR”

“6 Şubat belki de ülkemizin en acı günlerinden biridir. Aslında hiçbir zaman unutulmayacak, unutulmaması gereken bir gün olduğunu biliyoruz. Deprem bölgesinde tek bir vatandaş bile unutulduğunu hissetse ya da Bu ihmal hepimizi rahatsız etmeli ve millet olarak utanmalıyız. Hepimizin kalbi kırık ve bugün buradayız.” 1 yıl sonra görüyoruz ki, deprem anında halkımızın acısını hala derinden yaşıyor, biz de bu acının merkezinde yer alan halkımızın derin acısını hissetmeye, paylaşmaya çalışıyoruz. Gerçekten unutulduklarını, devletin olması gerektiği gibi yanlarında olmadığını hisseden vatandaşlarımız var. Bu en önemlisi. Hatay’da 6 Şubat’tan bu yana bu çığlığı dile getiren, anlatmaya çalışan hemşerilerimiz, dostlarımız var. Dolayısıyla buna kulak vermemek, başka yorumlarda bulunmak hiçbir kamu yöneticisine, bir kurumun başındaki hiçbir kişiye yakışmaz. devletimizin birimi, ben ya da biz.

“6 ŞUBAT’TAN EN ÇOK DERS ALMASI GEREKENLER BU ÜLKENİN YÖNETİCİLERİ VE SİYASETÇİLERİDİR, BİZİZ.”

Başımızı eğip ‘Neden bu duruma geldik’ diye düşünmesi gereken biziz. Bizler o koltuklarda oturan ve “Buradan nasıl daha iyi ayaklarımızın üzerinde durabiliriz?” sorusunun sorumluluğuyla oturan insanlarız. Dolayısıyla 6 Şubat’tan en çok ders alması gerekenler bu ülkenin yöneticileri ve siyasetçileri yani biziz. Ve her şeyden önce siyasetin anlamını gerçekten anlamamız ve onu doğru tanımlamamız gerekiyor. Vatandaşlarımızı anlamak yerine soru sormak, sorgulamak hiçbir yöneticinin görevi değildir. Siyasetin amacı; Hiçbir ayrım yapmadan herkesin sağlığını, güvenliğini ve memnuniyetini sağlamak. Depremde kimsenin ölmemesi için siyaset yapmak zorunda olduğumuz bir görevdir. Siyaset siyasi rakipleri yenmek değildir. Vatandaşların yaşadığı afetlerin, krizlerin ve zorlukların aşılması için yürütülmesi gereken bir misyondur.

“Birlik ve kardeşlik duygusunun sürmesi için siyaset en güçlü iradeyi ortaya koymaktır”

Deprem sabahı millet olarak birlik içindeydik. Herkes bir şeyler yapmaya, yardım etmeye çalışıyordu. Siyaset, bu birlik ve kardeşlik duygusunun kalıcı olması için en güçlü iradeyi ortaya koymaktır. Büyük acılar ve sıkıntılar sadece kurallardan kaynaklanmıyor; Bu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmayı her an, her dakika yaşayabilmek için siyaset yapıyoruz. Siyasetin anlamını ve amacını unutanlar olabilir. Ancak bu asla doğru değildir. Asıl amacımızın unutanlar arasında yer almamak, bu sorumluluğu unutmadan bu görevleri yerine getirmek olduğunun altını çizmek isterim.

“YAPTIĞIMIZ HER ŞEYİ, HATAYALILAR VE TÜM DEPREM HAKLARIYLA KALBİ ATAN 16 MİLYON İNSANIMIZ ADINA YAPTIK”

İBB olarak, 6 Şubat 2023 sabahı AFAD tarafından Hatay’a yardım etmek üzere görevlendirildiğimiz günden bu yana 16 milyon İstanbullumuzun vicdanını, adaletini ve sorumluluğunu yerine getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak için yoğun bir çaba sarf ettik ve etmeye devam ediyoruz. Hatay’da yaraların iyileşmesine destek olmak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam ettik. Arama kurtarmadan barınma ve beslenmeye kadar; Eğitimden sağlığa, şehir planlamasından altyapıya; Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere devletimizin farklı kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde istihdamdan bağlantıya hayatın her alanına dokunan titiz çalışmalar yürüttük ve yapmaya devam ediyoruz. Biz tüm bunları 16 milyon İstanbullu adına yapıyoruz ve hiçbir zaman bir şahıs veya parti adına yapmadık, öyle tanımlamadık, tanımlamayacağız. Bunu vatandaşlarımız, hemşerilerimiz, kalbi Hatay halkıyla atan 16 milyon insan ve tüm depremzedeler adına yaptık.

“90 BİN İBB ÇALIŞANININ DOSTLUĞUNU VE DAYANIŞMASINI HATAY HALKINA AKTARMAYA GELDİK”

Bugün bir kez daha İstanbulluların duygularına aracılık ediyoruz. Bu sefer çok daha dikkatli bir davranış olduğunun altını çizmek isterim. 90 bin İBB çalışanımızın sevgisini, dostluğunu, dayanışmasını Hatay halkına aktarmak için geldik ve buradayız. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönlendirmeleriyle depremde hasar gören Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni İBB olarak katılımımızın katkılarıyla KİPTAŞ ile yeniden inşa ediyoruz. 90 bin İBB çalışanının katkılarıyla inşa edilen bu okul, hem çok sağlam, hem çok çağdaş hem de kaliteli olup, tüm donanımlarıyla birlikte İBB ailesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilecek. Derslikleri, laboratuvarları, güzel sanatlar atölyesi, çok amaçlı salonu, kafeteryası, spor salonu ve tüm altyapısıyla çok güçlü bir eğitim kurumu olacak. Burada gençlerimiz inançla, memnuniyetle, umutla geleceğe hazırlanacak. İBB İşçi Lisesi adını alacak bu okul, İBB çalışanları ile aziz Hatay halkı arasındaki sevginin ve kardeşliğin çok özel bir simgesi haline gelecek. Burada büyüyecek gençlerimiz sevgiyi, kardeşliği hissederek eğitim ve yaşam yolculuklarına buradan devam edecekler.

“DEPREMDEN HASAR GÖREN ELAZIĞ’DAKİ GAZİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’Nİ TAMAMLAMAK ÜZERE OLDUĞUMUZUN MÜJDEİNİ SİZLERE VERMEK İSTİYORUM”

Okulu en kısa sürede bitireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. KİPTAŞ, bu okulu tüm donanımıyla, tüm içeriğiyle önümüzdeki eğitim dönemine eksiksiz olarak hazırlayarak Hataylı vatandaşlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunacak. Bu anlamda KİPTAŞ’ın tüm ekibine, buradaki tüm çalışanlara ve müteahhitlerimize teşekkür ediyorum. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum 90 bin İBB çalışanına da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bunu onların katkılarıyla başardık. Elazığ’da daha önce depremde maalesef hasar gören ve artık geniş bir kampüse sahip olan Gazi Endüstri Meslek Lisesi’ni çok titiz bir çalışmayla bitirmek üzereyiz ve İBB olarak bu yılın başında Elazığlı hemşerilerimize teslim edeceğiz. yaz. Aslında İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların her ortamda en üst düzeyde dayanışma göstermesi gereken kurumlar olduğunun altını çizerek hem buraya hem de Elazığ halkına bir müjde vermek isterim.

“ÇOCUKLARIMIZDAN BIRAKTIĞIMIZ BU ŞEHRİ, BU ÜLKEMİZİ HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ”

Hatay’ın çok özel bir şehir olduğunu biliyoruz. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla çok özel bir şehir… Hatay, birçok zorluktan geçmiş ama hayata olan bağlılığını kaybetmemiş, hep ayakta kalmayı başarmış insanların coğrafyasıdır. Kırıkhan, Hatay’ın maddi ve manevi incilerinden biridir. Bu coğrafyanın ve tüm Anadolu’nun manevi gücüne canı gönülden inanıyorum. Bu toprakların güzel insanları, gerektiğinde acıyı kullanmayı, yaşamı yeniden inşa etmeyi, insanlığını her koşulda korumayı ve bu konuda büyük fedakarlıklar yapmayı biliyor. Çocuklarımızdan ödünç aldığımız bu şehre, bu ülkeye hep birlikte sahip çıkacağız. Hatay’ı çocuklarımızın geleceğe inançla ve memnuniyetle yürüdüğü bir şehir olarak yaratmak ve büyütmek, tüm eksikliklerini gidermek ve tüm eksikliklerini inşa etmek; Durumumuz ne olursa olsun, azami gayret ve gayretle çözüme kavuşturmak bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceğimizden hiçbir Hataylının şüphesi olmasın.

“FELAKET ANLARINDA BİRLİK OLALIM, BİRLİKTE KONUŞALIM, BİRLİKTE DÜŞÜNELİM, AFET SÜREÇLERİNDE BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

Bu anlamda birlikte düşünmemiz, birlikte hareket etmemiz yeterli. Afet zamanlarında birlik olalım, birlikte konuşalım, birlikte düşünelim ve afet süreçlerinde birlikte çalışalım, tüm sorunların çözümü için birlikte hareket edelim. Bir kez olsun görev emrine göre hareket edelim. Bunu hiçbir zaman bireysel, kişisel çıkar, siyaset hedefi haline getirmeyelim. Bu sorunu bu kadar üst seviyeye taşıdığımızda hem Hatay’da hem de İstanbul başta olmak üzere ülkemizin her yerinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Hatay ve Kırıkhan İBB İşçi Lisesi gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İmamoğlu huzurunda yaptığı konuşmada; dedi ki:

“Keşke Atatürk’ün mirası olan bu kadim kentte bu kadar büyük ve yıkıcı bir depremle karşılaşmasaydık. Bugün toplumsal açıdan önemli bir eserin temelini atmak için bir araya geldik. Başkanım, kişisel olarak beni heyecanlandıran bir temel atma töreni. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki 90 bin dostumuzun katkılarıyla hizmete sunacağımız bir projeyi uyumlaştırma misyonuyla buradayım.Çalışma alanımızda ve uzmanlık alanımızda deprem bilincimizi her zaman ön planda tuttuk. Alternatif çözüm önerileriyle sahada önemli uygulamalar. Büyük acılar yaşadık ama maalesef hep felaketlerden sonra diliyoruz. Bir mühendis olarak bunu yapıyorum, bunu kabullenmekte zorlanıyorum. Felaket çabalarını siyaset uğruna kullananları kişisel olarak kınıyorum. Biz hiçbir zaman böyle davranmadık, insanların hayatını ilgilendiren konularda her zaman işbirliğine davet ettik, ama ne yazık ki ilgililerden bir yanıt alamadık ve son zamanlarda bu coğrafyada bir vatan evladı olduk. Ekrem Başkanımızla birlikte İstanbul’da ilk görevimize başladığımızdan bu yana depreme karşı alternatif yöntemleri ve riskli yapıların yenilenmesini siyasi alarm vermeden hayata geçirdik. Bir mühendis olarak siyasi kaygılardan arınmış bu ortamı sağladığı ve ekibine bizi de dahil ettiği için Sayın Liderim Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum.

Depremin ardından Belediyemiz birçok birimiyle Hatay’da önemli takviyeler yaptı. Afet sonrası yapılması gereken yaşam alanlarına örnek olması amacıyla Antakya merkezde KİPTAŞ’a uygun 1000 kişilik yaşam alanı hayata geçirdik. Bugün yine KİPTAŞ uyumunda; Fizik laboratuvarları dahil 12 derslikten oluşmaktadır; Bugün kimya ve biyoloji dersleri, güzel sanatlar atölyesi ve çok amaçlı salon, kafeterya ve spor salonundan oluşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İşçi Lisesi’ni inşa etmek için buradayız. Bu inşaatı kısa sürede tamamlayıp eğitim dönemine hazır hale getireceğiz.

Büyük felaketle karşılaştırıldığında bu tür dokunuşların küçük de olsa anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah inşa edeceğimiz bu okulda; “Bize bu kadar büyük acı yaşatmayacak olan genç kardeşlerimiz ve çocuklarımız eğitim alma fırsatına sahip olacaklar.”

acigolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort