Boş depoda sahte seçmen kaydı bulundu
Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerine günler kala 14 Mayıs’ta “sahte seçmen” kayıtları ortaya çıkmaya başladı. İstanbul’un Bağcılar ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 2004 sokaktaki bir aile apartmanının bodrum katındaki depoda geçersiz seçmen kayıtları bulundu. Aynı apartmanda oturan ve deponun sahibi olan MC isimli vatandaş, adresine gönderilen seçmen bilgi kağıtlarını kontrol edince depoda geçersiz seçmen kaydı yapıldığını fark etti. Kayıt iptali için dilekçe veren MC, geçersiz seçmen kaydı konusunda muhalefet partilerini uyardı.
AİLE ÖLÜMLÜ, MUHTAR BİLİNMİYOR
Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre MC, binanın 1998 yılında yapıldığını ve aile apartmanı olduğunu belirterek, bugüne kadar binaya kiracı alınmadığını bildirdi. Binanın bodrum katını depo olarak kullandıklarını kaydeden MC, yaşananları şöyle anlattı: “Fewzi Çakmak mahalle muhtarı 5-6 gün önce evimize çemen kağıdı bırakmış. Oy pusulalarımızı alırken fazladan iki çemen kağıdı olduğunu gördüm. İlk başta yanlış bırakılmış zannettim ama adrese baktığımda bodrumda ikametgahımızın kayıtlı olduğunu gördüm. Apartman olarak değil mesken olarak da görülüyordu. Daha sonra mahalle muhtarına giderek durumu anlattım. Belediye başkanına bilip bilmediğini sordum. Muhtar, ‘Bilmiyorum’ dedi. Ben sadece dağıtmaktan sorumluyum” dedi. Ben de bu formda gelen başkaları var mı diye sordum oda başka birinin gelip not bıraktığını söyledi.”
2018 YILINDA KAYITLI
Depoya bırakılan seçmen kağıtlarını alarak Bağcılar İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurduğuna işaret eden MC, “Müdüre, kayıtlı kişilerin ne zaman kayıt edildiğini, kim tarafından kayıt edildiğini sordum ve isimlerini öğrenmek istedim. Nüfus Müdürü, ‘İsim falan veremem’ dedi. Ondan sonra teyit için ‘Bu kişiler diri mi ölü mü bilmiyoruz, bana bir irtibat numarası verin, ararım’ dedim. ‘Numara veremem, tapu ile gelmeniz gerekiyor’ dedi. Ertesi gün tapuyu alıp gittim, bu sefer ‘bilgi almak istiyorsanız arşive gidin’ denildi. Arşive gittim ve bu kişilerin kim olduğunu ve ne zaman kayıt olduklarını öğrenmek isteyip istemediğimi sordum. Arşivdekiler, ‘Kimin kaydettiğini söyleyemeyiz, 2018’de kayıt yapmışlar galiba’ dediler.”
Bu kişilerin 2018 yılından beri yaşadığına dair müdürlükten bilgi aldığını ancak böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurgulayan MC, “4 ay önce bu depoya su ve elektrik aboneliği yaptığımda kimse görünmüyordu. adres. 2019 yılında da seçimler yapıldı. Bu kişiler bu adreste oturuyor olsalardı o tarihte de seçmen kâğıtları gelirdi. Ben de bu kişilerin iptal edilmesini istedim. Tapu sahibinin İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçe yazması gerektiği, dilekçeyi Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdikten sonra polisteki arkadaşların adrese bakacağı söylendi. Bu kişilerin ölü mü diri mi olduğu veya bu kişilerin birkaç sandıkta oy kullanıp kullanmayacağı belli değil. Bu durumun kamuoyuna duyurulmasını istedim.”
‘TAKIMI ALALIM’
Depoda kayıtlı kişiler hakkında kendisine herhangi bir bilgi verilmemesinden endişe duyduğunu sözlerine ekleyen MC, “Bu resmen oy hırsızlığıdır. Bu kişilerin akıbetini bilmiyoruz. Bilgi verilmedi. Bunlar depremde kaybettiklerimiz de olabilir, pandemide de kaybettiklerimiz. Onların oburlarına oy vermek haksızlıktır. Yine bir önceki seçimlerde bombalar patlıyor, oylar çöp konteynırlarında çıkıyordu. Bu ihtimallere rağmen seçimden sonra başımıza böyle şeyler gelirse resmiyet kazanmak istedim. Muhalefet partilerinden ricam bu konunun dikkate alınması ve varsa diğer departmanlarda sahte seçmen tespit edilerek sandık güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu işler şehirde yapılmaya başladıysa aklıma köyler, kırsal alanlar gelmiyor. Bu seçimde herkes sandığa sahip çıkmalıdır” dedi.
Sahte seçmen kütüklerinin silinmesi için Bağcılar İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurduğunu belirten MC, halkı bu konuda duyarlı olmaya davet etti. (HABER MERKEZİ)